Individuele EFT Communicatietraining

Voor jouw bijdrage aan liefdevol verbindend communiceren in je relatie.

Persoonlijke maatwerktraining gebaseerd op Emotionally Focused Therapy (EFT) en Verbindend Communiceren.

Start: na bestellen meestal binnen 2 of 3 weken.
Door: EFT Basistherapeut Drs. Monique Stadler.

Herken je veel van de communicatieve relatieproblemen op de website van SamenCommuniceren, maar heb je (nog) geen partner die samen met jou het EFT-traject kan of wil doen?

Bijvoorbeeld omdat jouw partner niet mee wil doen, het jouw probleem vindt of omdat je zelf eerst je eigen aandeel wil leveren? Of omdat je er bij een ex-partner tegenaan liep en die communicatieve relatieproblemen voor de toekomst zo goed mogelijk wil voorkomen?

Het meest ideaal is als je het EFT-traject samen met je partner kunt doen. Als dat geen haalbare kaart is en je wilt zelf wel iets doen, dan is de individuele EFT Communicatietraining een goede tweede optie.

Voor als je zonder partner deze doelen wil bereiken:

Doel 1: Weten wat er communicatief steeds misgaat met jouw huidige of vroegere partner.

Samen nemen we allereerst precies onder de loep welke negatieve communicatiecirkels er spelen en door welke triggers ze aangejaagd worden.

De ‘harde’ uitingen en aard van de negatieve cirkelpatronen moet je op tijd goed in beeld hebben.  De kunst is om er steeds eerder bij te zijn zodat het niet uitmondt in uitputting, moedeloosheid, ruzie, een slechte sfeer of zwijgen.

Doel 2: Begrijpen wat de onderliggende oorzaken zijn van de negatieve communicatiepatronen.

Vervolgens onderzoeken we welke oorzaken een rol spelen in de negatieve communicatiepatronen zoals jij ze met jouw partner beleeft of met jouw ex-partner beleefde.

Ik noem dat ook wel de onbestendige factoren zoals deze:

 • Je afweermechanismen
 • Je overlevingsstrategieën
 • Je hechtingsreflexen
 • Je leervermogen
 • Je onbewuste of niet-helpende percepties
 • Je disfunctionele leefregels
 • Je (on)bewuste stoornissen
 • De invloed van je partner
 • De invloed van je omgeving

In de training stippen we dit alles aan voor jou en voor je partner (door jouw ogen gezien) voor zover van belang voor jullie negatieve communicatiepatronen.

Positief verbindend communiceren is namelijk niet goed mogelijk zonder de onderliggende emotionele drijfveren te kennen. Je kunt er dan contextueel rekening mee houden en voorkomt communicatieve trucjes.

Doel 3: Leren hoe je moet communiceren om te voorkomen dat het misgaat.

Dit is het praktische en grootste deel van de EFT Communicatietraining. Met alle inzichten uit doel 1 en 2 onderzoeken en oefenen we hoe je de loopjes uit jullie negatieve communicatiecirkels doorbreekt.

Concreet komt dat met wisselend accent hierop neer:

 • Steeds weer je eigen pijnplekken, gevoelens en achterliggende behoeften herkennen en van hieruit bewust de keuze te maken om er al dan niet over te communiceren met je partner.
 • Steeds weer op het moment dat het speelt met verbindende eerlijkheid uitspreken wat voor jou belangrijk is, op een duidelijke en respectvolle manier.
 • Steeds weer toegankelijk, ontvankelijk en betrokken luisteren naar wat belangrijk voor je partner is, en emotioneel-empathisch responsief zijn.
 • Steeds weer herkennen en eventueel communiceren welke onbestendige factor een blokkerende werking heeft op de bovenstaande punten.
 • Steeds weer inzicht en overzicht krijgen op de fase waarin je verkeert of verkeerde met je partner met het oog op je einddoel.

Hoe het praktisch werkt

De individuele EFT Communicatietraining bestaat uit 4 privébijeenkomsten van 1,5 uur bij mij in de praktijk of via beeldbellen gecombineerd met 5 online ondersteuningsmodulen. Ter voorbereiding zal ik je steeds vragen een online ondersteuningsmodule te bekijken en een vragenlijst, checklijst en/of oefening ingevuld mee te nemen.

Hier de praktische zaken op een rijtje:

 • Startdatum: op afspraak en meestal binnen 2 tot 3 weken mogelijk
 • Inhoud: 4 privébijeenkomsten van 1,5 uur en 5 online ondersteuningsmodulen (afhankelijk van het verloop aan te vullen)
 • Inclusief : trainingsmap met al het relevante materiaal zoals de checklijsten en gespreksformats
 • Doorlooptijd: circa 2 maanden met 1 bijeenkomst per 2 weken
 • Bedrag: 985,- euro (inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor ondernemers)
 • Betaling: is altijd vooraf
 • Tevredenheid: wanneer je voor de 2e bijeenkomst doorgeeft van de training af te zien dan krijg je zonder probleem 75% van het bedrag teruggestort.

Van harte welkom als je de link naar dit aanbod van mij persoonlijk hebt ontvangen!

Na de bestelling & betaling neem ik per e-mail binnen 2 werkdagen contact met je op om de 4 bijeenkomsten in te plannen. Met de bestelknop hieronder kun je het direct regelen. De procedure wijst zich vanzelf. De factuur krijg je onmiddellijk na de betaling opgestuurd.

Als je ondernemer bent en de BTW bij de belastingdienst kan verrekenen geldt de bestelknop voor ondernemers. De bestelknop particulieren is voor als je de BTW niet kunt verrekenen bij de belastingdienst.

De individuele EFT Communicatietraining

Bedoeld voor mensen die zonder partner hun eigen communicatieve bijdrage willen inzetten om op basis van Emotionally Focused Therapy en Verbindend Communiceren hun huidige of toekomstige relatie te verbeteren.