Veilig en verbindend communiceren


in je relatie

EFT-communicatietraining

 • Leg een diepgaand fundament voor een gelukkige relatie
 • Vergroot je impact als partner door je eigen persoonlijke ontwikkeling
 • Leer verbindend te communiceren op zowel lichte als lastige momenten
 • Word een empathische en authentieke partner die de relatie naar een hoger niveau van verbondenheid tilt

Persoonlijke EFT-communicatietraining

6 groepsdagdelen online via Zoom

Geen (video)opnames, alles live en interactief

Alleen of samen met je partner

 

Start: donderdagavond 9 september 2021

Door: EFT Basistherapeut Drs. Monique Stadler.

Ben je op zoek naar echt werkende manieren om negatieve communicatiecirkels in je relatie(s) om te buigen naar veilige verbondenheid en liefde? Manieren om vermoeiende discussies en escalatie in schreeuwen of zwijgen te voorkomen?

Met de EFT-communicatietraining van SamenCommuniceren leg je een eerste diepgaand fundament voor een gelukkige relatie zonder (innerlijk) conflict en versterk je jouw persoonlijke impact als partner.

Dit alles is met een beproefd stappenplan gebaseerd op de Emotiegerichte Relatietherapie Methode (EFT) van Dr. Sue Johnson uit Canada.

Je kunt de EFT-communicatietraining nu live online via Zoom vanuit je eigen huis volgen. En je kunt zowel individueel als samen met je partner meedoen. De training is in ieder geval ingericht op individuele deelname, zodat je jouw eigen impact persoonlijk versterkt. Of dat nu voor je huidige relatie is of voor een toekomstige relatie.

De EFT-communicatietraining is vooral geschikt voor je als:

 • je steeds weer vastloopt in negatieve communicatiecirkels van strijd, kritiek, misverstanden, dichtklappen,zwijgen of afstandelijkheid
 • je (soms) geen idee hebt wat je partner met emotionele verbondenheid bedoelt, wat hij of zij van je vraagt en hoe je dat dan ‘authentiek’ kunt communiceren
 • je telkens de verbinding met je partner én met jezelf kwijtraakt zodat je je allebei alleen en gefrustreerd voelt, en je uiteindelijk niet meer weet wat je moet doen om het tij te keren
 • je je snel aangevallen of geraakt voelt of dat jouw woorden voortdurend als een aanval of kwetsing opgevat worden
 • je de kennis, handvatten en vaardigheden mist om je eigen emoties en die van je partner constructief op te vangen en te reguleren, zodat het moeilijk is om rust en ruimte te scheppen voor goede verbindende communicatie

Dus… wil je jouw invloed beter leren aanwenden om in alle rust het samen-gevoel in je relatie(s) te bewerkstelligen? En wil je duidelijker leren communiceren zonder het fijne contact met je partner te verliezen? En zonder de behoeftes van jullie allebei te vergeten?

Dan ben je van harte welkom om je aan te melden!

Resultaat

Na het volgen van de EFT-communicatietraining Veilig en verbindend communiceren in je relatie:

 • Beheers je de methodes en handvatten om verbindend te communiceren en kun je met jouw inzet het verschil maken tussen een goede en een slechte relatie.
 • Heb je als partner je empathisch vermogen en authenticiteit versterkt en ben je grensverleggend gegroeid, waardoor je impact op het verbindingsproces binnen je relatie(s) aanzienlijk is vergroot.
 • Kun je meer empathisch contact leggen en ben je in staat om negatieve communicatiecirkels in je relatie(s) sneller en makkelijker om te buigen naar veilige verbondenheid en liefde.
C. (vrouw)

Lieve Monique, dankjewel voor de mooie cursus “Samen communiceren”. Ik heb er veel aan gehad en ervaar met M. veel meer innerlijke vrede en handvatten om met onze verschillen om te gaan. Bijzonder vond ik dat de oefeningen heel vaak boven tafel brachten, waar het echt over gaat, wat een helende werking heeft gehad. Jouw manier heb ik als heel plezierig ervaren. Open en betrokken, ondanks de internet-afstand. Dat doe je mooi!

C. (vrouw)
T. (man, 54 jaar)

We kregen jouw online training door van iemand die meedeed. Ik en mijn vrouw waren uit elkaar aan het groeien, vooral emotioneel. We zaten veel in conflictcirkels, net een tennisspel met steeds maar de bal overgooien. We wilden allebei steeds gelijk krijgen. Ik klapte op een gegeven moment dan dicht. Zij vond het zwijgen heel erg. Ze wilde het al ooit opgeven en stoppen, maar ik niet. En nu wilden we er samen uitkomen. Het programma van de online training sprak mij erg aan: dat je precies weet wat je kunt verwachten. Bij een therapeut weet je dat niet. Ook de onderwerpen spraken aan. We hebben heel snel besloten om mee te doen. Wij hebben nu meer openheid, herkenning, acceptatie en waardering. We luisteren beter naar elkaar, willen niet meer altijd je gelijk halen en er is meer verbondenheid en vertrouwen.

T. (man, 54 jaar)

Programma en leerdoelen

De EFT-communicatietraining bestaat uit 6 dagdelen van 2 uur om de 2 weken, een schriftelijke intake, voorbereidende vragen/checklijsten, leesstukken, reflectie- en gespreksoefeningen tijdens de training en ook schriftelijk voor jezelf om er in je dagelijkse leven mee te oefenen (voor wanneer dat aan de orde is).  Daarnaast kun je desgewenst een drie-uren-potje aanschaffen voor aanvullende privébegeleiding.

Dit zijn de thema’s per bijeenkomst:

 1. De negatieve communicatiecirkel
 2. Zachte pijnplekken
 3. Hechtingsstijl
 4. Zachte hechtingsbehoeften
 5. Belemmerende overtuigingen
 6. Integratie

Tijdens de training word je voortdurend uitgedaagd op je persoonlijke leerpunten om verder te komen. Je krijgt nuttige feedback van de groep en van mij als trainer-EFT-basistherapeut.

De opbouw van de bijeenkomsten is afgestemd op het proces waarmee je zo natuurlijk mogelijk experimenteert, ervaart en leert. Zo ziet het eruit:

Bijeenkomst 1: De negatieve communicatiecirkel

Het leerdoel van de 1e bijeenkomst is dat je negatieve communicatiecirkels op tijd kunt stoppen, zodat de benodigde rust en ruimte ontstaan voor emotieregulering en positieve communicatie.

 • Je weet welke triggers de negatieve communicatiecirkel in gang zetten en houden.
 • Je herkent en erkent de harde gevoelsuitingen van jezelf in de negatieve communicatiecirkel.
 • Je herkent en erkent het effect van je eigen harde gevoelsuitingen op je partner.
 • Je overziet de patronen (laagjes en loopjes) met wederkerige invloed in de negatieve cirkel en kunt dit op een neutrale manier communiceren.
 • Je kunt de negatieve communicatiecirkel stoppen en emotionele rust creëren zonder het contact met je partner te verliezen.

Bijeenkomst 2: Zachte pijnplekken

In de 2e bijeenkomst is het 1e leerdoel dat je jouw eigen onderliggende zachte pijnplekken in de negatieve communicatiecirkel open naar je partner communiceert, zodat je elkaar op emotioneel niveau kunt volgen, begrijpen en vinden.

 • Je herkent en erkent je eigen zachte pijnplekken onder de harde gevoelsuitingen in de negatieve communicatiecirkel.
 • Je voelt je eigen emoties en pijnplekken zonder jezelf te verliezen in vechten, vluchten of bevriezen.
 • Je kunt de woorden vinden om uiting te geven aan je zachte pijnplekken zonder je partner (opnieuw) te triggeren en zonder (opnieuw) samen in de negatieve communicatiecirkel vast te lopen.

Het 2e leerdoel in deze bijeenkomst is dat je de onderliggende zachte pijnplekken bij je partner empathisch checkt en de emoties van je partner liefdevol verbindend opvangt.

 • Je weet hoe je empathisch de zachte pijnplekken onder de harde gevoelsuitingen bij je partner kunt bevragen zonder (opnieuw) samen in de negatieve cirkel te belanden.
 • Je past de handvatten voor het empathisch checken zodanig toe dat je partner zich vrij en veilig voelt om de eigen (verborgen of onbewuste) gevoelens en pijnplekken te ontdekken en vervolgens te communiceren.
 • Je gaat constructief om met de nare gevoelens en pijnplekken van je partner ook al voel jij je persoonlijk geraakt of aangevallen.

Bijeenkomst 3: Hechtingsstijl

Hier is het leerdoel dat je de invloed van ieders hechtingsstijl op de communicatie constructief in het hier en nu hanteert.

 • Je weet hoe volwassen hechting werkt in de relatie en ontdekt de valkuilen van je eigen hechtingsstijl.
 • Je bent in staat om zowel de harde als de zachte gevoelsuitingen in het hechtingskader te plaatsen zodat je beter begrijpt wat er in de negatieve communicatiecirkel gebeurt.
 • Je versterkt jezelf in het positief inzetten van duidelijke hechtingstaal zodat je meer grip krijgt op de heftige emoties van vechten, vluchten en bevriezen.
 • Je helpt je partner actuele hechtingspijn te genezen en andersom, zodat je het verleden er niet meer bij hoeft te halen en oude koeien in de sloot blijven.

Bijeenkomst 4: Zachte hechtingsbehoeften

Het 1e leerdoel in de 4e bijeenkomst is dat je jouw daadwerkelijke emotionele en praktische hechtingsbehoeften herkent en deze positief uitnodigend communiceert.

 • Je legt het verband tussen je nare emoties (inclusief de harde communicatieve uitingen) en je onvervulde hechtingsbehoeften.
 • Je herkent en erkent de complexe gelaagdheid van je eigen hechtingsbehoeften in emotionele en praktische zin.
 • Je communiceert je emotionele en praktische hechtingsbehoeften duidelijk en op een positieve, verbindende manier.

Het 2e leerdoel in deze bijeenkomst is dat je de emotionele en praktische behoeften van je partner herkent en dit empathisch checkt, zodanig dat je veiligheid en verbondenheid bewerkstelligt.

 • Je legt het verband tussen de nare emoties (inclusief de harde communicatieve uitingen) en de mogelijk onvervulde hechtingsbehoeften van je partner.
 • Je herkent en erkent de complexe gelaagdheid van de mogelijke hechtingsbehoeften in emotionele en praktische zin van je partner.
 • Je checkt de emotionele en praktische hechtingsbehoeften duidelijk en op een positieve verbindende manier bij je partner.

Bijeenkomst 5: Belemmerende overtuigingen

De 5e bijeenkomst heeft als leerdoel dat je jouw meest belemmerende hechtingsovertuigingen in samenspraak met je (huidige of toekomstige) partner ombuigt naar helpende hechtingsovertuigingen en daarnaar handelt.

 • Je ontdekt welke diepere (soms tegenstrijdige) hechtingsovertuigingen van jezelf de harmonieuze, veilige verbondenheid in de weg staan.
 • Je herkent jouw valkuilen op tijd en communiceert dit zodanig dat je de veilige verbinding behoudt en versterkt.
 • Je richt dit ombuigproces in samenhang met de volwassen hechtingsreflexen en in samenspraak met je (huidige of toekomstige) partner in.

Bijeenkomst 6: Integratie

Ten slotte is het leerdoel in de laatste bijeenkomst dat je al het geleerde toepast op verschillende soorten negatieve communicatiecirkels, zodat je deze steeds weer doeltreffend ombuigt naar positieve communicatie en veilige verbondenheid.

 • Je herkent je eigen valkuilen en die van de negatieve communicatiecirkel en voorkomt dat je erin terugvalt.
 • Je verdiept je communicatief-empathische vaardigheden op verschillende loopjes van de negatieve communicatiecirkel.
 • Je bent in staat om de harde en zachte gevoelsuitingen van je partner veerkrachtig op te vangen zonder zelf van slag te raken.
 • Je herkent het veiligheidsstadium van je relatie en past je hechtingscommunicatie hierop aan.
 • Je bent in staat om liefdevol en veilig verbonden te blijven, ook als het op momenten misgaat.
P. (man, 35 jaar)

Wij zaten al een tijdje in de Protestpolka. Ik vond altijd dat K. (mijn vrouw) zo dominant was en overal controle op wilde hebben. Ik ging dan weg om het uit de weg te gaan. Vroeger maakte ik dan altijd zonder wroeging een eind aan de relatie. Maar dat wil ik nu met 2 kinderen niet meer. Ik dacht altijd dat het aan haar lag maar ik ben er nu achter dat ik altijd hetzelfde terugtrekkende gedrag vertoonde en dat ik daar meer naar moest gaan kijken. Onze huisarts heeft ons naar jou doorverwezen. Ondanks mijn twijfels of ik ‘het’ kan, doen wij met de training mee omdat ik het niet wil opgeven en omdat ik weet dat ik van K. houd.
Ik ben heel blij dat het heeft gewerkt. Het vertrouwen is weer terug en we zien onze eigen tekortkomingen en reageren daar nu beter op. We hebben meer begrip voor elkaar gekregen, we luisteren beter naar elkaars gevoelens en we respecteren elkaar nu in plaats van altijd tegenargumenten te geven. Dank je wel Monique!

P. (man, 35 jaar)
M. (vrouw, 61 jaar)

Ik heb heel veel aan het traject gehad, ik ben er heel blij mee. We hadden het anders niet gered. Ik heb een hele fijne ontwikkeling doorgemaakt en veel geleerd. Bepaalde dingen zullen af en toe terug blijven komen en gevoelig blijven. Maar als we er maar met jouw methode over kunnen blijven praten dan lukt het steeds beter om fijn in contact te blijven en geen toestanden meer te hebben die uit de hand lopen. Monique, we hopen dat je nog veel mensen kunt helpen met je goede inzichten en dat er vele zullen volgen die er net zo over denken als wij.

M. (vrouw, 61 jaar)

Aanpak praktisch

Nu in deze coronatijd is het nog steeds opportuun om onderwijs en trainingen online te verzorgen. Vandaar dat je de EFT-communicatietraining geheel online via Zoom kunt volgen in direct contact met mij als je trainer-therapeut. Vanuit de hele wereld mogelijk zonder reistijd, vanuit je eigen huis en Nederlandstalig.

Bijeenkomsten

De 6 bijeenkomsten vinden allemaal live plaats via Zoom op donderdagavonden van 20.00u tot 22.00u om de 2 weken. We horen en zien elkaar op alle kleine schermpjes. De 1e keer beginnen we om 19.30u om kennis te maken met elkaar. Daarnaast nemen we even rustig de tijd om de technische zaken rondom Zoom te verkennen en in te regelen. Mijn assistent is erbij om je eventueel technisch te ondersteunen.

Inhoudelijk gaat het om een gedragstraining die didactisch op HBO-niveau ingericht is. De werkwijze is praktisch. Je leert door te doen. Het gaat van ervaren en voelen naar weten, naar snappen, naar kunnen en tot slot naar doen. Je oefent de communicatie in je rol als partner, krijgt feedback en leert van anderen.

Binnen de verschillende oefeningen werk je voortdurend aan je eigen persoonlijke leerdoelen en krijg je oefeningen en uitdagingen om het beste uit jezelf te halen. Naast de bijeenkomsten krijg je hiertoe ook aanvullend schriftelijk materiaal met facultatieve oefenopdrachten en voorbeeldgesprekken.

Data

Bijeenkomst 1: donderdag 9 september van 19.30u tot 22.00u

Bijeenkomst 2: donderdag 23 september van 20.00u tot 22.00u

Bijeenkomst 3: donderdag 7 oktober van 20.00u tot 22.00u

Bijeenkomst 4: donderdag 21 oktober van 20.00u tot 22.00u

Bijeenkomst 5: donderdag 4 november van 20.00u tot 22.00u

Bijeenkomst 6: donderdag 18 november van 20.00u tot 22.00u

De plenaire delen worden opgenomen zodat je kunt terugkijken (voor als je een keer niet kunt, of samen met je partner als je beiden of 1 van jullie bezet is op de donderdagavond).

Zoom praktisch

Zoom werkt het beste op een eigen PC met audio en een webcam. Wanneer je met je partner meedoet, kun je zowel samen op 1 PC meedoen als ieder op je eigen PC. Voor de oefeningen in 2-tallen (of 3- of 4-tallen) in break-out-rooms kun je op het intakeformulier aangeven of je die al dan niet alleen met 1 bepaalde persoon wilt doen.

Voorbereiding intake

Na je aanmelding krijg je van mij een vragenlijst waarmee je kunt checken waar je in je relatie(s) meestal tegenaan loopt. Daarnaast ontvang je een intakeformulier met wat aanvullende vragen en kun je jouw leerpunten en relatieworstelingen inbrengen. In de training werk ik met de voorbeelden die door jou en de andere deelnemers ingebracht worden. Verder komen je praktische, organisatorische wensen aan de orde.

Leesmateriaal en voorbereiding bijeenkomsten

Per bijeenkomst ontvang je steeds een week vooraf het te lezen hoofdstuk uit de handleiding van de EFT-communicatietraining. De stukken waar we tijdens de bijeenkomst mee werken ontvang je steeds de dag van tevoren om alvast uit te printen. Verder krijg je per bijeenkomst een korte, afwisselende voorbereidingsopdracht. Reken in totaal op circa 2 uur voorbereiding per bijeenkomst. Daarnaast kun je uiteraard alles oefenen met je partner (als je die hebt).

Intervisie

Desgewenst kun je deelnemen aan een intervisiegroep van drie tot vijf personen. In het intakeformulier zal ik hiernaar vragen. In de intervisiegroep werk je leerdoelgericht aan je persoonlijke ontwikkeling, oefen je verder met de vaardigheden en het toepassen van je inzichten en de theorie. Van SamenCommuniceren krijg je het begeleidingsdocument waarmee je 3 intervisie-bijeenkomsten gestructureerd kunt inrichten, uiteraard afgestemd op de EFT-communicatietraining.

Drie-uren-potje

Aanvullend op de training kun je een drie-uren-potje voor persoonlijke begeleiding erbij bestellen. Je kunt dit urenpotje naar eigen wens qua tijd over de training verdelen met minimaal een halfuur en maximaal 1,5 uur per keer. Hiermee kun je mijn begeleiding 1-op-1 via Zoom krijgen voor als je er met bepaalde oefeningen of inzichten niet uitkomt. Dat kun je me steeds vooraf e-mailen zodat ik me erop kan voorbereiden. Vanwege de beperkte ruimte in mijn agenda zijn er vooralsnog maximaal 5 drie-uren-potjes beschikbaar.

Investering

De EFT-communicatietraining bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur met diverse aanvullende oefeningen, informatie, literatuur, handige checklijsten (op jarenlang praktijkervaring met koppels gebaseerd) en begeleidingsdocumenten. Daarnaast is het mogelijk om aanvullend een persoonlijk drie-uren-potje te kopen (maximaal 5 potjes beschikbaar vooralsnog).

  • Het tarief van de EFT-communicatietraining is 697,- inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor ondernemers.
  • Het tarief van het aanvullende drie-uren-potje is 397,- euro (inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor ondernemers). Je kunt dit potje ook altijd later nog bestellen als je nu nog niet weet of je er behoefte aan hebt.
  • Het bedrag geldt voor zowel individuele als gezamenlijke deelname (als koppel hoef je dus niet 2x te bestellen).

Tevredenheidsgarantie

Heb je behoefte om eerst wat meer kennis te maken en te ervaren hoe het werkt? Dat kan nu met de 1e bijeenkomst. Wil je daarna toch liever afzien van het vervolg, dan is dat geen enkel probleem. Dat kun je per e-mail gewoon doorgeven binnen 1 week erna en je krijgt het volledige bedrag teruggestort.

Kortingsregeling voormalige cliënten

Heb je al eens een traject bij SamenCommuniceren gedaan? Of gestart en niet afgemaakt? Je bent heel welkom om zaken op te frissen, nog meer nieuwe dingen te leren en eventuele losse eindjes aan elkaar te knopen. Voor jou als voormalige cliënt (aantoonbaar met een eerder betaalde factuur) geldt een korting van 50,- euro.

Aanmelding

Je meldt je aan voor de EFT-communicatietraining door met de onderstaande bestelknop de training te kopen. Dan ontvang je de relatieprobleem-checklijst en het intakeformulier waarin ook je persoonlijke leerdoelen en motivatie aan bod komen. Mogelijk heb ik dan nog wat vragen voor je om goed inzicht te krijgen.

Nog vragen?

Voor meer informatie of vragen kun je contact met mij opnemen via de mail op mstadler@samencommuniceren.nl of een boodschap inspreken op mijn voicemail wanneer je liever even telefonisch wilt overleggen. Ik reageer altijd binnen 2 werkdagen (trek anders s.v.p. even aan de bel want soms komen mails of aanvragen niet door het spamfilter heen helaas).

C. (vrouw, 41 jaar)

Doordat we zijn gaan communiceren beseften we dat we zo’n lange relatie niet zomaar moesten opgeven zonder er aan gewerkt te hebben. We houden nog enorm van elkaar en misten elkaar als maatjes. Vandaar deze keuze voor jouw online training. Ons doel was de liefde in elkaar weer terug te vinden. Dat we het samen gaan doen en dat we elkaar steunen en blijven communiceren wanneer het nodig is. Dat we ons weer veilig voelen bij elkaar. Kortom, mijn maatje voor het leven weer terug vinden.
Dat hebben we bereikt: meer verbondenheid/geborgenheid. Liefde is weer op de voorgrond. De beste keerpunten tijdens de training waren dat we meer toenadering zoeken en ons gesteund voelen, meer openheid naar elkaar toe over onze werkelijke gevoelens en elkaar meer waarderen en respecteren.

C. (vrouw, 41 jaar)
R. (man, 56 jaar)

Ik zag zoveel herkenning in de privétraining “Zo bouw je een veilige relatie” van Monique. Precies hoe ik het allemaal ervoer. De manier waarop Monique er structuur in aanbracht, was precies waar ik me veilig bij voelde. Ik heb nu mijn eigen aandeel leren zien en wat dat met mijn vriendin doet. Ik was haar aan het kwijtraken, maar nu hebben we allebei besloten dat we verder willen met onze relatie. Er is een soort van nieuwe orde waarin we elkaar in ieder geval niet meer naar de keel vliegen!

R. (man, 56 jaar)

De EFT-communicatietraining om je relatie te verbeteren

Klik hieronder op de knop en je komt op de betaalpagina om via iDEAL of overschrijving het bedrag te voldoen. Voor ondernemers is het exclusief BTW en voor particulieren inclusief BTW. Na het invullen van je gegevens en de betaling ontvang je automatisch de factuur per e-mail. Evenals de mail met de relatieworstelingenchecklijst en het intakeformulier.

SamenCommuniceren

Drs. Monique Stadler

Oostrikkerdijk 12

NL - 5595 XD Leende

0031 (0)620791226

mstadler@samencommuniceren.nl

www.samencommuniceren.nl